Keratine behandelingen zijn een redding voor mensen met droog, pluizig en beschadigd haar. Deze behandelingen zijn niet alleen populair vanwege hun vermogen om kroeshaar te verminderen en je haar glad en glanzend te maken, maar ook vanwege de vele andere voordelen die ze bieden. In dit uitgebreide artikel bespreken we wat een keratine behandeling is, de voordelen en nadelen, de juiste nazorg en waarom het belangrijk is om de behandeling door een professional te laten uitvoeren.

Wat is Keratine?

Wat is keratine nu precies? Keratine is een proteïne, ook wel een eiwit genoemd, dat van nature voorkomt in ons haar, huid en nagels. Het is essentieel voor zowel de interne als de externe structuur van het haar. Keratine zorgt voor kracht, flexibiliteit en beschermt het haar tegen schade. Omdat keratine een lichaamseigen stof is, zijn keratine behandelingen geschikt voor vrijwel alle haartypen.

Wat is een Keratine Behandeling?

Een keratine behandeling, ook wel Brazilian blow-out genoemd, is een semipermanente haarbehandeling waarbij extra keratine op het haar wordt aangebracht. Dit helpt beschadigd, pluizig haar te herstellen en te verbeteren. Tijdens de behandeling wordt de keratine in het haar verzegeld door middel van hitte, wat resulteert in glad, gezond en glanzend haar. De behandeling kan het volume van je haar verminderen en maakt het makkelijker te stylen.

Keratine Behandeling Before After

Voordelen van een Keratine Behandeling

 1. Glad en Pluisvrij Haar: Je haar wordt glad, pluisvrij en beter handelbaar.
 2. Makkelijker te Stylen: Je hebt minder haarproducten nodig en je haar droogt sneller.
 3. Bescherming tegen Externe Invloeden: Keratine vormt een beschermend laagje om het haar, waardoor het minder snel beschadigt door zonlicht, vuil en andere invloeden.
 4. Sterker Haar: Het eiwit hecht zich aan het haar en de haarwortel, waardoor je haar sterker en gezonder wordt.
 5. Geschikt voor Alle Haartypen: Of je nu droog, dun, pluizig, kroeshaar of gekleurd haar hebt, een keratine behandeling is geschikt voor jou.
 6. Herstel van Beschadigd Haar: De behandeling helpt bij het herstellen van haar dat beschadigd is door chemische behandelingen, hitte of andere factoren.

Nadelen van een Keratine Behandeling

 1. Niet 100% Natuurlijk: Hoewel keratine zelf natuurlijk is, bevatten de producten vaak kunstmatige ingrediënten om de houdbaarheid te verlengen.
 2. Lange Behandelingstijd: Een keratine behandeling kan 2,5 tot 4 uur duren.
 3. Nazorg Vereist: Na de behandeling is het belangrijk om specifieke nazorg te volgen om het effect te behouden.
 4. Niet Aanbevolen tijdens Zwangerschap: Er is onvoldoende onderzoek naar de effecten van de behandeling tijdens zwangerschap, dus het wordt vaak afgeraden.

Hoe Verliest Jouw Haar Keratine?

Haar verliest keratine door verschillende factoren zoals slechte kwaliteit verzorgingsproducten, veroudering, chemische behandelingen, hoge temperaturen, klimaat- en weersomstandigheden, en blootstelling aan chloor en zeezout. Het herstellen van keratine in je haar helpt om het weer gezond en glanzend te maken.

Het Proces van een Keratine Behandeling

Tijdens een keratine behandeling wordt het haar eerst gewassen en gedroogd. Vervolgens wordt de keratine aangebracht en gelijkmatig verdeeld. Na een bepaalde inwerktijd wordt het haar weer gewassen en gestyled met een stijltang om de keratine te verzegelen. Dit proces zorgt ervoor dat de keratine diep in het haar dringt en beschadigde plekken opvult.

Keratine Behandeling Kapper

Nazorg van een Keratine Behandeling

 1. Wacht met Wassen: Wacht een paar dagen voordat je je haar wast of stylingproducten gebruikt.
 2. Gebruik de Juiste Shampoo: Gebruik sulfaatvrije shampoos om de behandeling langer te laten duren.
 3. Regelmatige Hydratatie: Gebruik diepe conditioners of haarmaskers om je haar te hydrateren.
 4. Vermijd Hittetools: Probeer het gebruik van hittetools zoveel mogelijk te vermijden.
 5. Bescherm je Haar: Bescherm je haar tegen chloor en zeezout door het eerst nat te maken met schoon water en een haarmasker aan te brengen voordat je gaat zwemmen.

Waarom een Professional Inschakelen?

Hoewel het mogelijk is om zelf een keratine behandeling uit te voeren, wordt het sterk aanbevolen om dit door een haarspecialist te laten doen. Een professional kan ervoor zorgen dat de behandeling correct wordt uitgevoerd, waardoor je het beste resultaat krijgt en langer kunt genieten van je gezonde haar.

Bij Caesars Beauty bieden we professionele keratine behandelingen aan die je haar weer tot leven brengen. Onze experts zorgen ervoor dat je haar op de juiste manier wordt behandeld en geven je advies over de beste nazorg.

Interesse in een Keratine Behandeling?

Wil je meer weten over onze keratine behandelingen of een afspraak maken? Bezoek dan onze website en neem contact met ons op. Wij helpen je graag om jouw haar weer gezond, glad en glanzend te maken!