de vraag ‘wat is keratine’ beperkt zich niet alleen tot je haar. Keratine is een eiwit (proteïne) dat in je haar maar ook elders in het lichaam voorkomt. Het keratine eiwit komt ook voor in je nagels, tanden en huid. Bij bijvoorbeeld je huid wordt de keratine automatisch weer door het lichaam toegevoegd. Bij je haar is dit niet het geval. Om je haar sterk, gezond en glanzend te houden is het belangrijk je haar te voeden met de keratine door te kiezen voor keratine behandeling.

wat is keratine precies?

Om dit te kunnen begrijpen is het belangrijk dat je de samenstelling van het haar begrijpt. Menselijk haar is alles volgt samen gesteld.

wat is keratine

CUTICULA (SCHUBBENLAAG)

De buitenste laag van het haar bestaat uit elkaar overlappende, platte cellen of schubben. Deze schubben bieden het haar een dakpansgewijze beschermlaag. Een gezonde haar heeft een gladde, aaneengesloten schubben laag. Het haar glanst en is makkelijk te kammen.

 

CORTEX (VEZELLAAG)

De middelste laag van het haar bestaat uit langwerpige, spiraalvormige cellen. Deze cellen geven het haar veerkracht en stevigheid. De cortex bevat van nature een uitgebalanceerde hoeveelheid vocht en keratine (proteïnen) dat 80 tot 95% (afhankelijk haartype) uit keratine bestaat. Als dit evenwicht verstoord wordt, verlies je haar keratine zoals:

Veroudering van het haar

Chemische behandelingen (blonderen, straightening, relaxen)

Hoge temperaturen (föhnen, steil tangen en krultangen)

Het klimaat (zon, wind en regen)

Chloor en zeezout

Lage kwaliteit verzorgingsproducten

 

MEDULLA (MERG- OF LUCHTKANAAL)

Deze binnenste laag van het haar heeft geen cosmetische functie. De holle medulla fungeert daarentegen wel als een soort van ‘afvalputje’ van het lichaam. Afvalstoffen uit het lichaam hopen zich hier op; worden dit er te veel, dan zal de medulla de afvalstoffen lozen in de cortex. Daar zullen deze stoffen zich nestelen tussen de keratine in het haar.

Zoveel mensen zoveel haartypen

Haar dient oorspronkelijk als beschermlaag voor de huid. De mate waarin deze laag de huid dient te beschermen, is afhankelijk van de weersomstandigheden. En omdat weersomstandigheden overal op aarde anders zijn, komen overal ter wereld verschillende haartypen voor. 

Europees, Aziatisch en Afrikaans haar verschilt onderling sterk. In onderstaand schema is duidelijk te zien dat dit onderscheid met name zit in de verhouding in het haar tussen proteïnen en vocht.

EuropaAziëAfrika
Proteïne89%94%85%
Vocht10%5%14%
Mineralen1%1%1%

Wat doe een keratine behandeling:

Bij een keratine behandeling is keratine (protëin) het bestanddeel dat ervoor zorgt dat haar weer sterker wordt. Vanwege de voedende werking krijgt je stralend haar en een gezonde hoofdhuid.

Behalve dat haar hierdoor structureel gezonder en sterker wordt, legt het de perfecte basis voor eventuele vervolgbehandelingen: permanenten krijgen meer elasticiteit en veerkracht, kleuren worden stralender, dekken en hechten beter. Bovendien blijft het resultaat van de behandelingen langer behouden.

Is keratine goed of slecht voor je haar?

Wat is keratine

Je haar bestaat van nature voor een groot deel uit keratine, keratine is dus niet slecht voor je haar. Omdat keratine een natuurlijk eiwit is brengt het geen schade toe aan het haar. zoals bij chemische behandelingen wel het geval is. 

De keratine behandelingen van Caesars Beauty

Keratine behandeling bij Caesars Beauty zijn formaldehyde vrije. De aanmaak van keratine wordt hierbij nagebootst zodat het haar extra wordt versterkt en weer glanzend wordt.Tevens is er hierdoor geen sprake van uitgroei. De natuurlijke basis van het product maakt het mogelijk om de behandeling met regelmaat te herhalen. Ben je overtuigd? plan bij ons je afspraak in voor een keratine behandeling.

Chemische behandelingen om het haar in model te krijgen brengen vaak permanente schade toe aan het haar waardoor het haar afbreekt, dof wordt of in het ernstigste geval uitvalt. Ook kunnen allergische reacties ontstaan doordat uw hoofdhuid wordt beschadigd.

Met onze keratine behandeling wordt het haar juist gevoed en door de verzorgende werking blijft je hoofdhuid pijnvrij. Ook als je eerder chemische producten heeft gebruikt kun je de keratine behandeling ondergaan. Juist beschadigd haar heeft profijt van de keratine behandeling. Je kunt nu online uw afspraak inplannen.

Verschillende soorten keratine behandelingen

Steil haar door middel van een keratine, Deze behandeling noem je Brazilian blow out keratine behandeling. De behandeling vermindert het volume van je haar tot maar liefst 60% tot 100% afhankelijk van de conditie en je haartype. Steil haar is dus eindelijk binnen handbereik! In tegenstelling tot chemische straighteners die je haar beschadigen. Je kunt bij ons een direct behandeling online inplannen voor Brazilian blow out keratine behandeling.

Keratine behandeling krullen en volume behoudt

Hiermee Krijgt het haar weer de voedingsstoffen die essentieel zijn voor de gezondheid van je haar. Het volume van je haar wordt tot maximaal 10 procent verminderd zonder de natuurlijke vorm van je haar te verliezen. Krullend haar zal mooier krullen zonder te pluizen en golvend haar zal perfecte golven hebben. Er is geen reden om te wachten met uw keratine behandeling, je kunt zelfs direct online een afspraak maken

Verzorging na Keratine behandeling?

Na een keratine behandeling moet het haar met keratine na verzorging behandeld worden. Deze producten zijn ontwikkeld als na verzorging voor een keratine behandeling. De verzorgingsproducten zijn rijk aan keratine en bepaalde ingrediënten waardoor de behandeling verzorgt en onderhouden wordt. De verzorging producten kan je via onze webshop bestellen.