Verzorging na Keratine behandeling

Verzorging na keratine behandeling, is een onderwerp waar we vaak vragen over in de mailbox ontvangen. Als je een keratine behandeling hebt gehad wil je natuurlijk zolang mogelijk profijt van hebben. Maar hoe doe je dat? Kan dit überhaupt? Door de combinatie van de juiste verzorging te gebruiken kan jij dit zeker. Door een paar aanpassingen in je routine kun jij mooie resultaten bereiken met gezond en glanzend haar ook zonder een keratine behandeling zelfs. Door dat het haar natuurlijke oliën en keratine blijft behouden, blijft het haar sterk, gezond  en gehydrateerd.

Hoe verliest het haar keratine

Voor dat je met de oplossing aan de slag gaat, is het belangrijk om te weten hoe het haar keratine verliest. Zo kun je er in de toekomst voor zorgen dat je er minder last hebt van droog, pluizig en onhandelbaar haar.

  • Lage kwaliteit verzorgingsproducten
  • Veroudering van het haar
  • Chemische behandelingen (blonderen, straightenen, relaxen)
  • Hoge temperaturen (föhnen en stijlen)
  • Het klimaat (zon, wind en regen)
  • Chloor en zeezout

Shampoo en conditioner na een keratine behandeling

Na een keratine behandeling is het belangrijk dat je de juiste shampoo en conditioner gebruikt. Omdat de shampoo ontwikkeld is alles na verzorging voor een keratine behandeling. Je keratine behandeling heeft zachte shampoos met microkeratine nodig die de behandeling geleidelijk zullen verbeteren. De verzorgingsproducten zijn rijk aan keratine en bepaalde ingrediënten waardoor je haar en de behandeling verzorgd wordt. Tevens is het belangrijk dat de shampoo en conditioner afgestemd is op jou haartype bv:

Wat je niet mag doen na een keratine behandeling

  • De uitgroei kan je pas na twee weken kleuren. Wil je het hele haar kleuren hou er dan rekening mee dat keratine eerder uitslijt.
  • Zwemmen (Chloor), zee (zeezout) en kraanwater in het buitenland, landen waar veel chloor in het water zit. Dit zorgt ervoor da je keratine behandeling eerder uitslijt.
  • Was je haar niet vaak, aangeraden wordt een à twee keer per week.

Was je haar niet vaak

Keratine behandelingen zijn semipermanent. Dus ze wassen zich geleidelijk uit. Als je haar vaak wast was je sebum (talg) weg. Talg zorgt er namelijk voor de hoofdhuid en haar bescherming, uitdrogingen en sterke vocht verdamping, hierdoor blijft de hoofdhuid en het haar soepel. Het beste is om het haar 1 tot max 2 keer in de week te wassen. Probeer daarom zo min mogelijk te wassen, aangeraden wordt een à twee keer per week.

Heb je een vetehoofdhuid, dan kan je wassen van je haar een tot twee dagen uitstellen, door een borstel te gebruiken met natuurlijk haar. Door het haar te borstelen trek je de talg en oliën naar de lengte van het haar. Hierdoor voelt het aanzet minder vet aan hiernaast is dit ook goed voor het haar en de lengte.

Kleuren van je haar

verzorging na een keratine behandeling

Haarkleuringen zijn behoorlijk intensief en kunnen je haar, behoorlijk uitdrogen en beschadigen wat nadelig is voor je keratine behandeling. Wil je de kleur opfrissen dan kan je ook een professionele kleur spoeling gebruiken BV Wella color touch kleur spoeling. Deze kleur spoelingen kan je bij je kapper laten doen, kopen bij de kappers groothandel of online bestellen.

Zwemmen

verzorging na een keratine behandeling

Door chloor en zeezout verdwijnen alle natuurlijke oliën uit je haar, waardoor het poreus en breekbaar wordt. Hierdoor slijt de keratine eerder uit je haar. Bescherm het haar door het haar eerst nat te maken met drinkwater, hierna een masker 3 tot 5 minuten inzetten en uitspoelen.  Zo neemt het haar al schoonwater op waardoor het haar geen gloor of zeewater opneemt. Tevens hydrateer je het haar met een masker. Ben je in het buitenland en in een land waar veel chloor in het water zit, dan kan je het haar beter met drinkwater wassen.