Haaruitval en hoofdhuid aandoeningen komen steeds vaker voor tegenwoordig. Veel mensen hebben last van haaruitval, psoriasis, overmatige talg afscheiding, roos, eczeem, jeukende hoofdhuid met wondjes, etc. De ernst en mate van de hoofdhuid aandoening kan variëren, en er zijn verschillende oorzaken die per persoon verschillen.

Oorzaken van Haaruitval en Hoofdhuidaandoeningen

 1. Genetische Factoren: Erfelijkheid speelt een grote rol bij haaruitval, vooral bij aandoeningen zoals alopecia androgenetica (mannelijke en vrouwelijke kaalheid).
 2. Hormonale Veranderingen: Veranderingen in hormoonspiegels, bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap, menopauze, of door schildklierproblemen, kunnen haaruitval veroorzaken.
 3. Stress en Levensstijl: Hoge stressniveaus, slechte voeding, roken, en gebrek aan slaap kunnen bijdragen aan haarverlies en hoofdhuidaandoeningen.
 4. Medische Aandoeningen: Auto-immuunziekten zoals lupus, huidziekten zoals psoriasis en seborrheïsch eczeem, en infecties zoals ringworm kunnen haaruitval en hoofdhuidaandoeningen veroorzaken.
 5. Omgevingsfactoren: Blootstelling aan vervuiling, chemische stoffen in haarproducten, en overmatig gebruik van hitte-styling tools kunnen de hoofdhuid irriteren en haaruitval bevorderen.

Behandelingen

Wij gebruiken voor onze hoofdhuid- en haaruitvalbehandelingen de producten van Mediceuticals. Mooi, gezond haar begint met een gezonde hoofdhuid. Dit is het motto en de kerngedachte achter de producten van Mediceuticals. Wetenschappers en haarverzorging professionals met een passie voor het creëren van producten afgestemd op specifieke hoofdhuid- en haarproblemen, ontdekten welke mogelijkheden er lagen om mensen mooi en gezond haar te bezorgen.

Stappen voor de Behandeling

Stap 1: Scope Analyse

 • Wanneer en waarmee is het haar voor het laatst gewassen?
 • Kijken naar de doorbloeding, haarfollikels, talgproductie en huidstructuur.
 • Bepalen welke hoofdhuidbehandeling het beste is voor jouw specifieke probleem.

Stap 2: Behandeling

 • Toepassen van de geadviseerde behandeling.
 • Haar drogen en het resultaat bekijken met de mediascope.

Stap 3: Adviseren

 • Advies geven over de juiste producten voor jouw hoofdhuid aandoening.
 • Afspraak inplannen na twee weken om de voortgang te controleren, indien je besluit de geadviseerde producten thuis te gebruiken.

Preventieve Maatregelen

 1. Gezonde Voeding: Een dieet rijk aan vitamines en mineralen, zoals ijzer, zink, en vitamine D, kan de gezondheid van je haar en hoofdhuid ondersteunen.
 2. Regelmatige Verzorging: Gebruik milde shampoos en conditioners die geschikt zijn voor jouw haartype en vermijd overmatig gebruik van stylingproducten.
 3. Stressmanagement: Praktijken zoals meditatie, yoga, en voldoende slaap kunnen helpen om stress te verminderen, wat positief kan bijdragen aan de gezondheid van je haar.
 4. Hydratatie: Drink voldoende water om je hoofdhuid gehydrateerd te houden en uitdroging te voorkomen.
 5. Bescherming: Bescherm je haar tegen schadelijke UV-stralen en vervuiling door het dragen van hoeden of sjaals wanneer je buiten bent.

Conclusie

Haaruitval en hoofdhuidaandoeningen kunnen een grote impact hebben op het zelfvertrouwen en de levenskwaliteit. Gelukkig zijn er effectieve behandelingen en preventieve maatregelen beschikbaar. Door een combinatie van professionele behandelingen en een gezonde levensstijl, kun je werken aan een gezonde hoofdhuid en mooi, gezond haar.

Neem contact met ons op voor een consult en ontdek welke behandeling het beste bij jouw situatie past. Met de juiste zorg en producten van Mediceuticals, kunnen wij je helpen om je haar weer stralend en gezond te maken.