haar permanent stijlen

haar permanent stijlen, door de jaren heen zijn veel soorten straighteners en gladmakende behandelingen op de markt geweest. Permanent stijlen is een vorm van chemische proces voor het haar. Deze behandelingen werken enkele maanden of langer door. Om deze reden worden deze processen permanent haar stijlen genoemd. 

 

wat is permanent stijlen?

het haar permanent stijlen is een chemisch proces, waardoor het haar permanent omgevormd wordt naar steil en glad haar. Afhankelijk van het merk en product dat gebruikt wordt, wordt gekruld of haar met een slag permanent steil gemaakt. 

 

Hoe het werkt?

Alle permanente haar stijlen methoden gebruiken met dezelfde strategie.

stap 1. Straight wordt in je haar gezet(chemisch proces). Dit breekt de zwavelbruggen van het haar waardoor het haar omgevormd kan worden.

stap 2. Na het uitspoelen wordt vervolgens een neutralisatie middel in je haar gezet. De neutralisator zorgt ervoor dat je haar in zijn nieuwe vorm blijft zitten.

stap 3. Het haar wordt uitgespoeld uit hierna in model geföhnd en gestyled.

 

Soorten behandelingen:

Relaxers

De chemicaliën die in dit proces worden gebruikt zijn heftig, omdat ze zijn ontworpen om te worden gebruikt op dik, grof haar. Als het goed wordt ingebracht, blijft je haar stijl. Echter is het resultaat bij een relaxer niet mooi. Het haar droogt uit en krijgt een doffe kleur. Kies je voor relaxers? Dan moet je iedere 2 maanden opnieuw een relaxer laten inbrengen.

Japanese Straightening 

Met chemische straightener breek je de verbindingen in je haarstructuur en zorg je voor stijl haar en glad haar. Het resultaat bij deze behandeling is mooier en de schade is minder. 

 

Alternatief voor straightening?

De Brazilian Blowout (keratine behandeling) Je haar bestaat van nature voor een groot deel uit keratine, keratine is dus niet slecht voor je haar. Omdat keratine een natuurlijk eiwit is brengt het geen schade toe aan het haar zoals andere permanente straighteners. Een keratine behandeling heeft een straightening effect vanaf 60% tot 100%, Dit gaat 3 t/m 5 maanden mee met de juiste verzorgingsproducten.

 

Verzorging na een permanent haar steilen

Na een straightening behandeling is het belangrijk om professionele verzorging keratine producten te gebruiken. Deze producten bevatten een lage PH-waarde en keratine. Hierdoor blijft het haar sterk, glad en gezond. Je kunt online via onze webshop de na verzorging keratine producten bestellen.