haar permanent stijlen

Door de jaren heen zijn er veel soorten straighteners en gladmakende behandelingen op de markt geweest. Permanent ontkrullen is een chemisch proces voor het haar dat enkele maanden of langer werkt. Daarom worden deze processen permanent ontkrullen genoemd.

Wat is Permanent Ontkrullen?

Permanent ontkrullen is een chemisch proces dat krullend of golvend haar permanent steil en glad maakt. Afhankelijk van het merk en het product dat wordt gebruikt, kunnen verschillende soorten haar, van lichte golven tot sterke krullen, permanent ontkruld worden.

Hoe werkt Permanent Ontkrullen?

Alle methoden van permanent ontkrullen volgen een vergelijkbare strategie:

  1. Chemisch proces: Een straightening product wordt in het haar aangebracht om de zwavelbruggen in het haar te breken, waardoor het haar omgevormd kan worden.
  2. Neutralisatie: Na het uitspoelen wordt een neutralisatiemiddel aangebracht om het haar in zijn nieuwe, steile vorm te fixeren.
  3. Styling: Het haar wordt uitgespoeld, geföhnd en in model gebracht.

Soorten Behandelingen voor Permanent Ontkrullen

Relaxers: Deze chemicaliën zijn ontworpen voor dik, grof haar. Hoewel effectief, kan het haar uitdrogen en een doffe kleur krijgen. Herhaal de behandeling elke twee maanden voor blijvende resultaten.

Japanese Straightening: Dit proces breekt de verbindingen in de haarstructuur om steil haar te creëren. Het resultaat is meestal mooier en de schade is minder in vergelijking met relaxers.

Alternatieven voor Permanent Ontkrullen

Brazilian Blowout (Keratine behandeling): Deze behandeling gebruikt keratine, een natuurlijk eiwit dat geen schade toebrengt aan het haar. Het effect varieert van 60% tot 100% straightening en houdt 3 tot 5 maanden aan, afhankelijk van de nazorg.

Verzorging na een Permanent Ontkrullen Behandeling

Na een straightening behandeling is het cruciaal om professionele keratine producten te gebruiken met een lage pH-waarde. Deze producten houden het haar sterk, glad en gezond. Onze webshop biedt een selectie van deze nazorgproducten aan.