Verlang je naar glad, gezond en glanzend haar? Dan is een keratine behandeling een uitkomst voor je haar. Als je erover nadenkt om het te proberen, moet je dit weten:

Wat is keratine?

Het is een eiwit dat van nature in je haar zit, het haar bestaat namelijk uit 90% keratine en 10% water. Het eiwit zorgt ervoor dat haar en nagels sterk, gezond en glanzend blijven. De natuurlijke aanmaak van keratine wordt bij de keratine behandeling nagebootst zodat het haar extra wordt versterkt en glanzend wordt. De behandeling brengt geen schade aan het haar zoals chemische behandelingen en is niet permanent waardoor er geen sprake is van uitgroei.

hoe verlies je keratine in het haar?

  • Veroudering van het haar
  • Chemische behandelingen (blonderen, straigthenen, relaxen)
  • Hoge temperaturen (föhnen, steil tangen en krultangen)
  • Het klimaat (zon, wind en regen)
  • Chloor en zeezout
  • Lage kwaliteit verzorgingsproducten

Voordelen van een keratine behandeling

  • Tijdwinst: als je je haar dagelijks stijlt of warmte gebruikt kan een keratine hair- behandeling je droogtijd en het styling proces met 40% tot 60% verkorten
  • Na behandeling neemt het pluis en droogheid voor minimaal 80% af
  • Het is voedend het haar wordt er sterker en glanzend van
  • Je zou kunnen lopen in vochtige of leen lichte regen en je haar zal niet veranderen

Hoe vaak kan je een keratine behandeling herhalen?

Een keratine behandeling blijft 3 tot 5 maanden in het haar zitten, afhankelijk van de conditie van het haar en verzorging. Echter kan je een keratine behandeling al na 4 weken herhalen (alles het nodig is), dit is aan te raden wanneer het haar heel erg beschadigd is of als je het haar nog steiler wilt hebben. Tevens mag je een keratine behandeling niet meer dan 2 keer in een korte periode van 2 maanden herhalen, de reden hiervoor is dat je het haar gaat overvoeden en dit is ook slecht voor het haar.

Hoe het werkt?

Het haar wordt goed gewassen met een deep cleansing shampoo, hierna breng je de keratine in het haar. Keratine moet 30 tot 50 minuten intrekken (afhankelijk van het product en merk) vervolgens wordt er gebruik gemaakt van warmte en een stijltang om het in te sluiten. Het proces duurt ongeveer 90 minuten of langer, afhankelijk van de lengte van je haar.

Vanaf welke leeftijd kan je een keratine behandeling ondergaan?

Wij adviseren vanaf 4 jaar, bij kroes haar of onhandelbaar haar (formaldehyde vrije behandelingen).

Hoe lang blijft een keratine behandeling zitten?

Een keratine behandeling gaat 3 tot 5 maanden mei afhankelijk van de conditie van je haar. Hoe beter de kwaliteit van je haar hoe langer het mee gaat.

Keratine behandeling na verzorging?

Na een keratine behandeling moet het haar met keratine na verzorging behandeld worden. Deze producten zijn ontwikkeld als na verzorging voor een keratine behandeling, de producten zijn rijk aan keratine en bepaalde ingrediënten waardoor de behandeling onderhouden wordt. Op keratinehaarproducten.nl kan je de na verzorging kopen of keratine behandelingen.