De Voordelen van een Keratine Behandeling

Verlang je naar glad, gezond en glanzend haar? Dan is een keratinebehandeling de perfecte oplossing voor jou. Als je overweegt om het te proberen, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Hier volgt alles wat je moet weten over keratine en de bijbehorende behandeling.

Wat is Keratine?

Keratine is een eiwit dat van nature in je haar voorkomt. Haar bestaat voor ongeveer 90% uit keratine en 10% uit water. Dit eiwit zorgt ervoor dat je haar en nagels sterk, gezond en glanzend blijven. Bij een keratinebehandeling wordt de natuurlijke aanmaak van keratine nagebootst om je haar extra te versterken en te laten glanzen. In tegenstelling tot chemische behandelingen, brengt een keratinebehandeling geen schade aan je haar en is deze niet permanent, waardoor er geen uitgroei ontstaat.

Hoe Verlies je Keratine in het Haar?

Verschillende factoren kunnen leiden tot verlies van keratine in je haar:

 • Veroudering van het Haar: Naarmate je ouder wordt, neemt de hoeveelheid keratine in je haar af.
 • Chemische Behandelingen: Behandelingen zoals blonderen, straighten, en relaxen kunnen keratine uit je haar verwijderen.
 • Hoge Temperaturen: Het gebruik van föhns, stijltangen en krultangen kan je haar beschadigen en de keratine verminderen.
 • Klimaat: Blootstelling aan zon, wind en regen kan keratine afbreken.
 • Chloor en Zeezout: Zwemmen in zwembaden met chloor of in de zee kan keratine uit je haar spoelen.
 • Lage Kwaliteit Verzorgingsproducten: Het gebruik van producten van lage kwaliteit kan je haar verder beschadigen en keratine verminderen.

Voordelen van een Keratine Behandeling

 1. Tijdwinst: Als je dagelijks je haar stijlt of warmte gebruikt, kan een keratinebehandeling de droogtijd en het stylingproces met 40% tot 60% verkorten.
 2. Vermindering van Pluis en Droogheid: Na de behandeling neemt pluis en droogheid met minimaal 80% af.
 3. Voedend: De behandeling maakt het haar sterker en glanzender.
 4. Weerbestendig: Je haar blijft in model, zelfs bij vochtige omstandigheden of lichte regen.

Hoe Vaak Kan Je een Keratine Behandeling Herhalen?

Een keratinebehandeling blijft 3 tot 5 maanden in het haar zitten, afhankelijk van de conditie van je haar en de verzorging die je het geeft. Als je haar ernstig beschadigd is, kan je de behandeling al na 4 weken herhalen. Het wordt echter afgeraden om een keratinebehandeling meer dan twee keer in een periode van twee maanden te herhalen, omdat overmatige behandelingen je haar kunnen overvoeden en beschadigen.

Hoe Werkt een Keratine Behandeling?

 1. Reiniging: Het haar wordt grondig gewassen met een deep cleansing shampoo.
 2. Aanbrengen: De keratine wordt aangebracht op het haar en moet 30 tot 50 minuten intrekken, afhankelijk van het product en merk.
 3. Insluiten: Vervolgens wordt er gebruik gemaakt van warmte en een stijltang om de keratine in het haar in te sluiten.
 4. Duur: Het hele proces duurt ongeveer 90 minuten of langer, afhankelijk van de lengte van je haar.

Vanaf Welke Leeftijd Kan Je een Keratine Behandeling Ondergaan?

Het wordt geadviseerd om vanaf 4 jaar een keratinebehandeling te ondergaan, vooral bij kroeshaar of onhandelbaar haar. Het is belangrijk om te kiezen voor formaldehydevrije behandelingen bij jonge kinderen.

Hoe Lang Blijft een Keratine Behandeling Zitten?

Een keratinebehandeling blijft 3 tot 5 maanden in je haar zitten, afhankelijk van de conditie van je haar. Hoe beter de kwaliteit van je haar, hoe langer de behandeling effect blijft houden.

Verzorging na een Keratine Behandeling

Na een keratinebehandeling is het essentieel om je haar met specifieke nabehandelingsproducten te verzorgen. Deze producten zijn rijk aan keratine en andere ingrediënten die de behandeling onderhouden en verlengen. Je kunt deze producten vinden op gespecialiseerde websites zoals keratinehaarproducten.nl.

Conclusie

Een keratinebehandeling kan een geweldige oplossing zijn voor iedereen die last heeft van droog en beschadigd haar. Het biedt een voedende, versterkende en glanzende boost aan je haar, waardoor je dagelijkse stylingroutine gemakkelijker en minder tijdrovend wordt. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent en kies voor kwaliteitsproducten en behandelingen om het beste resultaat te bereiken.

Neem contact met ons op voor meer informatie en om een afspraak te maken voor jouw keratinebehandeling. Met de juiste zorg en producten kun je genieten van gezond, glanzend en pluisvrij haar. Op keratinehaarproducten.nl kan je de na verzorging kopen of keratine behandelingen.