Definitief ontharen met IPL is effectief en de behandeling neemt weinig tijd in beslag. Het verwijderen van ongewenste haargroei is vaak pijnlijk en tijdrovend! Na het scheren en harsen is uw huid vaak gevoelig en beschadigd. Heeft u genoeg van ingegroeide haartjes en snel terugkerende haren? Dan raden wij u definitief ontharen met IPL aan, zie hieronder de voordelen van definitief ontharen:

  • Nooit meer scheren, epileren of waxen
  • Geen ingegroeide haartjes of stoppels
  • Haarreductie van 8-90% na gemiddeld 8 behandelingen

Definitief ontharen met IPL, hoe werkt het?

IPL betekent ‘Intense Pulsed Light, IPL is een ontharings methode dat werkt door middel van licht flitsen. Het licht flits wekt warmte op in de haarzakjes en vernietigt het haarzakje, waardoor er nooit meer een haartje terug kan groeien. Permanent ontharen is op elke lichaamsdeel eenvoudig en mogelijk met de IPL-methode en tegelijkertijd snel, zo is de gemiddelde behandeltijd voor het permanent ontharen van oksels of bikinilijn 10 minuten.

Aantal behandelingen met definitief ontharen

Om het haarzakje te kunnen bereiken is geleiding via het pigment in het haar nodig. In de stadia 2 en 3 ( zie illustratie hieronder ) is het haarzakje niet bereikt en kan die weer een nieuwe haar aanmaken. Hierdoor zijn er meerdere behandelingen nodig, om ook de haartjes te pakken die niet in de groei fase zitten. In totaal heeft u zo’n 8 tot 10 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat, met maar liefst 80-90% haarreductie. Daarnaast adviseren wij 1 onderhoudsbehandeling per jaar te doen, voor een optimaal en langdurig effect.

Definitief ontharen met MedCos IPL methode

Er zijn verschillende aanbieders van IPL apparaten. Bij Caesars Beauty hebben wij gekozen voor de MedCos IPL methode, zie hieronder de voordelen ten opzichte van andere IPL-methoden:

  • Geen gebruik van plakkerige gel tijdens de behandeling
  • Sneller dan andere systemen
  • Professioneel opgeleid
  • De machine is in Nederland ontwikkeld en is veilig en effectief

Wat is definitief ontharen?

Bij geen enkel systeem worden plekken op het lichaam voor 100% haarvrij. Dit is niet mogelijk omdat door hormonale veranderingen nieuwe haren kunnen ontstaan. Definitief ontharen betekent ongeveer 90% haarreductie, dit doel wordt bij de IPL methode van MedCos bereikt na ongeveer 8-10 behandelingen. Ons deskundig personeel kan u een goede indicatie geven hoeveel behandelingen u nodig heeft. Voor een advies neem gerust contact met ons op.

Definitief ontharen met IPL geschikt voor ieder haartype?

Definitief ontharen met IPL kan bij veel mensen zorgen dat haar voorgoed wordt verwijderd. Helaas is deze behandeling niet geschikt voor elk haartype. Mensen met rood of grijs haar kunnen geen gebruik maken van deze behandeling. Mensen met grijs haar en rood haar hebben geen of onvoldoende pigment in het haar zodat lichtflitsen en warmte niet via het haar het haarzakje kunnen bereiken. Twijfelt u of uw haar behandeld kan worden met een IPL behandeling? Vraag gerust ons personeel om deskundig advies. Caesars Beauty staat voor kwaliteit en biedt u alleen een behandeling aan als wij zeker zijn dat uw haren worden verwijderd.

Waarom scheren voor IPL?

Tijdens de IPL behandeling mag u de haartjes niet epileren of harsen, dit omdat de haartjes nodig zijn ter geleiding van de effectieve warmte naar binnen toe. Scheren moet wel en het liefst 1 dag voor de IPL behandeling. Wanneer u de oksels laat behandelen is het ook prettig om geen deodorant op te doen. Wanneer u de benen laat behandelen is het ook prettig geen bodylotion op te doen. Als u de huid onbehandeld laat heeft de IPL de effectiefste geleiding van de warmte.

IPL behandeling of laser?

IPL- en laserbehandelingen voor ontharing worden vaak door elkaar gehaald. Beide behandelingen hebben hetzelfde doel: het haarwortelzakje wordt vernietigd waardoor er geen nieuwe haren meer aangemaakt worden. De manier waarop dit doel bereikt wordt verschilt sterk. Hieronder leggen wij u de twee belangrijkste verschillen uit.

  1. Bij een laser behandeling is de kans op complicaties zoals verbranding van de huid groter. Met een IPL behandeling wordt gebruik gemaakt van pigment in haren. Het licht gaat naar binnen via een haartje hierdoor is er weinig energie nodig om het haarzakje te bereiken. De laser maakt geen gebruik van het pigment in haren en moet rechtstreeks door de huid waardoor de huid eerder beschadigd raakt door verbranding. Bij de laser is het noodzakelijk om een verkoelende gel te gebruiken na de behandeling, met een IPL behandeling is dit niet nodig en blijft de huid gezond.
  2. De behandelkop bij een IPL behandeling is 10 cm2, bij de laser is de behandelkop doorgaans 2 cm2. Door de grotere behandelkop duurt de IPL behandeling tot wel 5 keer korter dan een laserbehandeling.