IPL behandeling

IPL behandeling voor ongewenste haargroei, acne en huid veroudering kunnen tegen gegaan worden. IPL betekent ‘Intense Pulsed Light’. Met IPL worden lichtflitsen op de huid afgegeven en worden op de huid omgezet in warmte. Deze warmte komt op de plekken in de huid waar de problemen ontstaan die resulteren in overmatige haargroei, acne en een verouderde huid. Wilt u definitief haar verwijderen, acne behandelen of een huidverjonging ondergaan? Dan is een IPL behandeling een veilige en duurzame methode.

IPL behandeling methode met medcos apparaat

Er zijn verschillende aanbieders van IPL apparaten. Bij Caesars Beaty hebben wij gekozen voor de MedCos IPL methode. Deze werkt snel en pijnloos. Bij andere methoden worden gels gebruikt om de huid te verkoelen, dat is bij de IPL behandeling van MedCos niet nodig omdat de huid minder bloot wordt gesteld aan warmte. De huid voelt daarom niet pijnlijk aan en hoeft niet verkoeld te worden. Daarnaast is bij het MedCos apparaat de diameter van de behandelkop die de flitsen afgeeft groter dan bij veel andere apparaten, hierdoor duurt de IPL behandeling minder lang.

Ten slotte is voor Caesars Beauty een doorslag gevende reden om de MedCos IPL methode te gebruiken, de gedegen opleiding die MedCos behandelaars biedt. Hierdoor kunnen wij u optimaal van dienst zijn door ons kundig advies af te stemmen op uw specifieke situatie.

IPL behandeling of laser?

IPL- en laserbehandelingen voor ontharing worden vaak door elkaar gehaald. Beide behandelingen hebben hetzelfde doel: het haarwortelzakje wordt vernietigd waardoor er geen nieuwe haren meer aangemaakt worden. De manier waarop dit doel bereikt wordt verschilt sterk. Hieronder leggen wij u de twee belangrijkste verschillen uit.

  1. Bij een laser behandeling is de kans op complicaties zoals verbranding van de huid groter. Met een IPL behandeling wordt gebruik gemaakt van pigment in haren. Het licht gaat naar binnen via een haartje hierdoor is er weinig energie nodig om het haarzakje te bereiken. De laser maakt geen gebruik van het pigment in haren en moet rechtstreeks door de huid waardoor de huid eerder beschadigd raakt door verbranding. Bij de laser is het noodzakelijk om een verkoelende gel te gebruiken na de behandeling, met een IPL behandeling is dit niet nodig en blijft de huid gezond.
  2. De behandelkop bij een IPL behandeling is 10 cm2, bij de laser is de behandelkop doorgaans 2 cm2. Door de grotere behandelkop duurt de IPL behandeling tot wel 5 keer korter dan een laserbehandeling.

Let op! IPL behandeling is effectief tegen donkere haargroei! Het werkt niet goed wanneer u blonde haargroei hebt.